Cutia muzicala

Totul a inceput in Regatul muzicii, care era cel mai uimitor regat de pana atunci. Ragatul muzicii inveselea viata oamenilor cand erau tristi, sau aveau probleme, dar cel mai important e ca toti oamenii regatului adorau muzica.
Intr-o zi, regelui i se nascu unicul mostenitor, numit Alex. Regele si regina erau foarte bucurosi, astfel ca au chemat toti regii si reginele, toate zanele si vrajitoarele de pretutindeni sa sarbatoreasca evenimentul. Au omis sa o cheme pe vrajitoarea cea rea care ura muzica pentru buna dispozitie pe care o transmitea.
Fiind jignita, a blestemat regatul ca de atunci incolo sa nu mai existe muzica.
Sora vrajitoarei rele, auzind blestemul, i-a dat o cutie muzicala reginei si i-a spus sa i-o dea lui Alex atunci cand va implini 15 ani, iar el va sti ce sa faca cu ea.
Au trecut anii, era tristete in regat. Si iata ca veni ziua cand Alex implinise 15 ani. Regina i-a dat cutia muzicala, iar el deschizand-o a auzit prima oara in viata lui muzica. Atunci Alex a pornit intr-o calatorie. A strabatut sapte mari si sapte tari pana cand a ajuns la vrajitoarea cea rea care blestemase regatul. A deschis cutia muzicala si cand vrajitoarea a auzit muzica, a plesnit de furie si a murit.
In acea clipa toata muzica s-a intors in lume. Toti oamenii au fost foarte fericiti. Si pentru ca Alex a salvat muzica, ea exista si in ziua de azi.
Si am incalecat pe o capsuna, si v-am spus o mare minciuna.

Rostas Florica
Cl a VI-a C, Vinga